POČETNA STRANICA Sindikata strojovođa hrvatske   O NAMA (Povijest; Statut; Ustroj; SSH international)   INFO (Novosti; Iz medija, On line info, Sms info, Sindikalna scena&)   STRUKA (Zakoni; Pravilnici; Upute; Kolektivni ugovor&)   PARLAONICA (Forum 
lanova i prijatelja SSH)   KONTAKT (Kontakt informacije o uredima i aktivistima SSH)

POKRENUTI PONOVLJENI IZBORI ZA RADNIČKO VIJEĆE HŽ CARGA I ZA POVJERENIKE ZAŠTITE NA RADU
Objavljeno: 02 10 2015
         Na osnovu dobivene informacije od strane odvjetnika i zapisnika s ročišta održanog 25. rujna 2015 o tužbi za poništenje izbora Radničkog vijeća koje su pokrenuli SŽH i SHŽ iz kojeg je vidljivo da je u drugostupanjskoj presudi Vrhovnog suda potvrđena odluka o poništenju izbora za Radničko vijeće koje je pokrenuo tužitelj Bruno Ružić ispred SRHŽ dajemo slijedeće priopćenje:

1. Za poništenje izbora za Radničko vijeće podignute su dvije tužbe. Jedna od strane SRHŽ, Brune Ružića koji je tražio poništenje izbora zbog proceduralne greške i druga tužba koju su podnijeli SŽH i SHŽ zbog provođenje paralelnih izbora.

2. Izbori su poništeni zbog podignute prve tužbe (proceduralne pogreške), jer je sud utvrdio da Bruno Ružić zbog ne preuzimanja pošte, a što je vidljivo iz povratnice o preuzimanju pošiljke nije blagovremeno mogao dostaviti svoju listu s kandidatima za takmičenje na izborima za Radničko vijeće HŽ Cargo d.o.o.

3. Sud nije uvažio činjenicu da se je radilo o smišljenim postupcima kako bi se izbori poništili, a ne dobrim namjerama SRHŽ da učestvuju u izborima za Radničko vijeće.

4. Ne stoje tvrdnje koje na svojim glasilima i oglasnim pločama objavljuju Sindikat željezničara Hrvatske i Sindikat hrvatskih željezničara da je poništenjem izbora s kojim oni ne nemaju baš nikakve veze, pravda zadovoljena. Oni koji su falsificirali zapisnike sa skupova radnika i koji su nakon sastanka na kojem smo razgovarali kako na osnovu broja članova napraviti radnička vijeća, otišli i podnijeli bez da su o tome obavijestili svoje kolege, prijedlog za provođenje izbora, o pravednosti najmanje mogu govoriti. Ako je to poštenje kao i ovo što čini predsjednik SRHŽ onda bi se oni koji to govore morali zapitati o svojem moralu.

5. Neovisno o zbivanjima vezanim za provođenje izbora kao predsjednik RV dostavljao sam uredno sve materijale SŽH i SHŽ i pozivao na sjednice g. Želimira Halića i g. Marijana Jelenskog. Pretpostavljam da su se nakon dobivenih materijala i sami se očitovali o Pravilniku o organizaciji itd. Samim tim izjave da sve odluke koje je donijela Uprava i savjetovala se sa radničkim vijećem su nevažeće samo je produženje agonije od desetak dana s istim rezultatom, a radnicima koji su se dobrovoljno javili za zbrinjavanje putem poticajne otpremnine odgoda koja se nadamo neće imati za posljedicu donošenja ne povoljnijih odluka Uprave.

6. Sindikat strojovođa Hrvatske zajedno sa SSHŽ CARGO i STPVV sukladno Pravilniku o postupku provođenju izbora za RV, pokreće izvanredne izbore za Radničko vijeće HŽ Cargo na razini poslodavca. 7. Paralelno, radi smanjenja troškova, provesti će se i izbori za povjerenike za zaštitu na radu. Izbore ćemo provoditi sukladno KU. Ovisno o ponašanju drugih sindikata prilagođavati ćemo naše odluke s jedinim ciljem, kao i do sada, da što manje radnika s osnova prava rada na poslovima koordinatora ili povjerenika zaštite na radu budu zaštićeni i u povoljnijem položaju od ostalih radnika.

Prijedolog_za_izv.izbore_RV.pdf 82.99Kb Broj citanja: 465

Prijedlog_za_izbore_povjerenika_za_ZNR.pdf 190.72Kb Broj citanja: 454

TERME TUHELJ
Sindikat strojovođa Hrvatske u suradnji s Termama Tuhelj iz Tuheljskih Toplica organizira za svoje članove i njihove obitelji odmor u Termama s popustom.
OPŠIRNIJE...

LJETUJTE U MURTERU
Sindikat strojovođa Hrvatske je vlasnik sindikalnog odmarališta u uvali Slanica na otoku Murteru. Prijave za ljetovanje u 2010. godini se prikupljaju od 1. veljače 2010. godine.
OPŠIRNIJE...

KREDITI SVIH BANAKA NA JEDNOM MJESTU
Poštovani članovi Sindikata strojovođa Hrvatske,
jedna od najčešće traženih usluga u sindikatima je pomoć pri realizaciji najpovoljnijih kredita. Do sada je kreditiranje bilo ograničeno na pojedinačne ponude banaka, često jednu ili dvije kreditne linije sa strogo definiranim uvjetima za realizaciju.
OPŠIRNIJE...

ODMOR U DARUVARSKOM TERMALNOM VODENNOM PARKU

1-v.jpg

Sindikat strojovođa Hrvatske u suradnji s termalnim vodenim parkom Daruvar "Aqua-balissae" od 20. srpnja 2011. godine osigurava kupanje s popustom za svoje članove i njihove obitelji. Cijena cjelodnevne kate za kupanje umjesto 40 kn radnim danom i 50 kn u dane blagdana i vikenda, za članove Sindikata strojovođa Hrvatske i njihove obitelji iznosi 25 kn, dok je obiteljska dnevna karta (roditelji i jedno dijete) umjesto 100 kn 60 kn za članove SSH. Zainteresirani za korištenje ove pogodnosti mogu se javiti svom povjereniku koji će im osigurati kupone za ostvarenje popusta. Više informacija o sadržajima Aqua-balissae možete pronaći na http://www.aquae-balissae.hr/


SSH ON LINE INFO
«SSH ONLINE INFO» usluga je koju pruža WEB-portal Sindikata strojovođa Hrvatske u cilju bolje informiranosti i većeg protoka informacija. «SSH ONLINE INFO» namijenjen je isključivo članovima Sindikata strojovođa Hrvatske koji žele u miru vlastitog doma saznati iz prve ruke, a k tome još i vrlo brzo, sve informacije vezane uz rad Sindikata strojovođa Hrvatske i to u većoj količini i znatno detaljnije nego li se to može saznati s WEB-stranice SSH. Sistem rada usluge «SSH ONLINE INFO» vrlo je jednostavan i k tome sasvim besplatan, a sva se korespondencija obavlja putem e-maila. Da bi ste se prijavili za «SSH ONLINE INFO» dovoljno je popuniti on line formular, te ćete automatski biti upisani na mailing listu «SSH ONLINE INFO» što znači da ćete od tog trenutka primati e-mailove sa svježim obavijestima o aktivnostima sindikata, događanjima na Hrvatskim i europskim željeznicama i svime onime što dotiče probleme rada članova Sindikata strojovođa Hrvatske. Nadamo se da ćete biti zadovoljni kvalitetom i brzinom informacija koje će vam «SSH ONLINE INFO» pružiti.
 FORMULAR ZA UPIS

SSH SMS INFO
Sindikat strojovođa Hrvatske pokrenuo je informativni servis "SMS-info". Taj novi servis obuhvaćat će prijem vrlo važnih i kratkih obavijesti o aktivnostima Sindikata putem SMS-a. Glavna prednost ove usluge je brzina prijenosa značajnijih informacija što će povećati razinu pravovremene informiranosti članova.Ovaj servis mogu koristiti samo i isključivo članovi SSH.Ukoliko još niste dobili niti jedan SMS od SMS info, molimo Vas da pošaljete inicijalni SMS sadržaja: Ime, Prezime, Naziv podružnice Sindikata na broj 099 3113 422
.
Svjetska federacija transportnih radnikaEuropska federacija transportnih radnikaEuropska radnička konfederacijaUdruženje europskih sindikata strojovođaASLEF – Sindikat strojovođa Ujedinjenog kraljevstvaGDL – Sindikat strojovođa NjemačkeNLF – Sindikat strojovođa NorveškeSindikat strojevodij SlovenijeSindikat Mašinovođa - Strojovođa u FBiHNezavisni sindikat mašinovođa SrbijeMozdonyvezetök SzakszervezeteSindikat prometnika vlakova hrvatskeSindikat željezničara hrvatskeSindikat infrastrukture HŽŽeljeznice_netVLAKOVI.com
Ovo jloko.pnge web stranica Sindikata strojovođa Hrvatske – ali Sindikat strojovođa Hrvatske ste Vi. I zato mi želimo da ovo bude stranica koja radi za Vas i na koju možete biti ponosni. Stoga, molimo Vas, ako imate prijedlog za njeno unapređenje i poboljšanje, nemojte ga zadržati za sebe – podijelite ga s nama! Mi se uistinu zahvaljujemo na Vašim dobrim namjerama i konstruktivnim kritikama koje će te nam poslati na info(at)ssh.hr a kako bi ova stranica bila još bolja.
Sindikat strojovođa Hrvatske ne prikuplja niti obrađuje nikakve osobne podatke putem web stranice ili kolačića (cookie), a isti se mogu naći u vašem računalu zbog tehničkih razloga. Detaljnije na stranici: uvjeti korištenja