POČETNA STRANICA Sindikata strojovođa hrvatske   O NAMA (Povijest; Statut; Ustroj; SSH international)   INFO (Novosti; Iz medija, On line info, Sms info, Sindikalna scena&)   STRUKA (Zakoni; Pravilnici; Upute; Kolektivni ugovor&)   PARLAONICA (Forum 
lanova i prijatelja SSH)   KONTAKT (Kontakt informacije o uredima i aktivistima SSH)

PREDSJEDNIK UPRAVE HŽ PUTNIČKOG PRIJEVOZA NEMA POJMA KOLIKO GRAD PREMA KOJEM JE UKINUO 75% VLAKOVA IMA STANOVNIKA - PROMAŠIO ČETIRI PUTA!!!
Objavljeno: 20 12 2015
naslovnica.jpg

         U četvrtak je predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Dražen Ratković, pred devet osoba, mrtav-hladan i očito ne baš pri zdravoj pameti, izjavio da grad prema kojem je odrezao 3/4 vlakova iz Zagreba, ima 8.000 stanovnika. Na uznevjereno pitanje jednog od sudionika sastanka: "KOLIKOOOOOO?" čovjek se ispravio i rekao: "Devet, nikako više od deset!". Promašio čovjek, ne za malo više od četiri posto, ne za malo više od četiri tisuće, nego za - više od četiri puta!!! Grad o kojemu je bila riječ (Bjelovar), naime, ima skoro 41.000 stanovnika.
        I ne bi to uopće bio problem da je to izjavio tamo neki Dražen Ratković, ispod prosiječni statističko-neinformirani hrvatski pastir kojemu država nije dala niti dvije nacrtane ovce da ih čuva. No, to je izjavio čovjek kojemu je država povjerila sustav vrijedan milijarde kuna, čovjek kojemu država već četvrtu godinu za redom u ruke baci oko pola milijarde kuna, čovjek koji vodi najveće trgovačko društvo za prijevoz putnika u državi. Čak prosiječno balav i ktome još slabije obrazovani Hrvat bi očekivao da takav lik, koji vodi firmu za prijevoz ljudi, bar približno (ako ne i u decimalu) zna koliko gdje živi ljudi, jer - kvragu - on prevozi ljude!!! Ali ne, naš predsjednik Uprave se puno bolje razumije u tržište tableta, računala, preparata za skidanje grafita, ukratko u sve osim u fucking putnike!
        Osim što je ovom njegovom izjavom postalo potpuno jasno da su vlakovi ka Bjelovaru ukinuti samo zbog privatnih interesa ekipe oko njega, njega koji ne barata ni elementarnim podatcima o tržištu, postalo je jasno da su sve brojke koje on i njegova ekipa navode uglavnom uvijek samo pokušaj impresioniranja sugovornika lupanjem brojeva iza glave i to primjenom odokativne metode iz usta elementarno-matematički nepismenih diletanata.
        Ali, to nije sve! Ratkovićeva akvizicja u liku direktora Prodaje Tomislava Šabića, također je pokazala elementarnu nepismenost kada je u pitanju prijevoz putnika (a bogme i nezainteresiranost). Naime, na pitanje "zašto nema u voznom redu drugog noćnog sezonskog vlaka za Split" odgovorio je, ne trepnuvši, da sad onaj jedan noćni vlak vozi cijelu godinu pa se time "usluga disperzira". Kao da će sad Hrvatice i Hrvati te ostali putujući svijet usred siječnja uzeti luftiće i pojuriti na more jer je on "disperzirao uslugu" na cijelu godin, on - bivši mobitela-mešetar koji je samo nekoliko mjeseci prije dolaska u HŽPP istoj toj firmi prodavao mobitele i (nimalo nebitno) nudio na prodaju za masne novce informatičke sustave. Čovjek se stvarno razumije u prijevoz putnika, kao i predsjednik mu Uprave u analizu tržišta, nema šta!!! Ali, zato, tableti i ostale informatičko-komunikacijske napravice i njemu i cijeloj Upravi dobro idu - tu, bogme, nema nikakve disperzije, a o redukciji da i ne govorimo!
        Čudi li se još netko što nam je prihod od prodaje karata u slobodnom padu? Reinstal nam je u firmi, bogme, potreban. Ovi "HŽPP- windowsi" su, fakat u banani!!!

TERME TUHELJ
Sindikat strojovođa Hrvatske u suradnji s Termama Tuhelj iz Tuheljskih Toplica organizira za svoje članove i njihove obitelji odmor u Termama s popustom.
OPŠIRNIJE...

LJETUJTE U MURTERU
Sindikat strojovođa Hrvatske je vlasnik sindikalnog odmarališta u uvali Slanica na otoku Murteru. Prijave za ljetovanje u 2010. godini se prikupljaju od 1. veljače 2010. godine.
OPŠIRNIJE...

KREDITI SVIH BANAKA NA JEDNOM MJESTU
Poštovani članovi Sindikata strojovođa Hrvatske,
jedna od najčešće traženih usluga u sindikatima je pomoć pri realizaciji najpovoljnijih kredita. Do sada je kreditiranje bilo ograničeno na pojedinačne ponude banaka, često jednu ili dvije kreditne linije sa strogo definiranim uvjetima za realizaciju.
OPŠIRNIJE...

ODMOR U DARUVARSKOM TERMALNOM VODENNOM PARKU

1-v.jpg

Sindikat strojovođa Hrvatske u suradnji s termalnim vodenim parkom Daruvar "Aqua-balissae" od 20. srpnja 2011. godine osigurava kupanje s popustom za svoje članove i njihove obitelji. Cijena cjelodnevne kate za kupanje umjesto 40 kn radnim danom i 50 kn u dane blagdana i vikenda, za članove Sindikata strojovođa Hrvatske i njihove obitelji iznosi 25 kn, dok je obiteljska dnevna karta (roditelji i jedno dijete) umjesto 100 kn 60 kn za članove SSH. Zainteresirani za korištenje ove pogodnosti mogu se javiti svom povjereniku koji će im osigurati kupone za ostvarenje popusta. Više informacija o sadržajima Aqua-balissae možete pronaći na http://www.aquae-balissae.hr/


SSH ON LINE INFO
«SSH ONLINE INFO» usluga je koju pruža WEB-portal Sindikata strojovođa Hrvatske u cilju bolje informiranosti i većeg protoka informacija. «SSH ONLINE INFO» namijenjen je isključivo članovima Sindikata strojovođa Hrvatske koji žele u miru vlastitog doma saznati iz prve ruke, a k tome još i vrlo brzo, sve informacije vezane uz rad Sindikata strojovođa Hrvatske i to u većoj količini i znatno detaljnije nego li se to može saznati s WEB-stranice SSH. Sistem rada usluge «SSH ONLINE INFO» vrlo je jednostavan i k tome sasvim besplatan, a sva se korespondencija obavlja putem e-maila. Da bi ste se prijavili za «SSH ONLINE INFO» dovoljno je popuniti on line formular, te ćete automatski biti upisani na mailing listu «SSH ONLINE INFO» što znači da ćete od tog trenutka primati e-mailove sa svježim obavijestima o aktivnostima sindikata, događanjima na Hrvatskim i europskim željeznicama i svime onime što dotiče probleme rada članova Sindikata strojovođa Hrvatske. Nadamo se da ćete biti zadovoljni kvalitetom i brzinom informacija koje će vam «SSH ONLINE INFO» pružiti.
 FORMULAR ZA UPIS

SSH SMS INFO
Sindikat strojovođa Hrvatske pokrenuo je informativni servis "SMS-info". Taj novi servis obuhvaćat će prijem vrlo važnih i kratkih obavijesti o aktivnostima Sindikata putem SMS-a. Glavna prednost ove usluge je brzina prijenosa značajnijih informacija što će povećati razinu pravovremene informiranosti članova.Ovaj servis mogu koristiti samo i isključivo članovi SSH.Ukoliko još niste dobili niti jedan SMS od SMS info, molimo Vas da pošaljete inicijalni SMS sadržaja: Ime, Prezime, Naziv podružnice Sindikata na broj 099 3113 422
.
Svjetska federacija transportnih radnikaEuropska federacija transportnih radnikaEuropska radnička konfederacijaUdruženje europskih sindikata strojovođaASLEF – Sindikat strojovođa Ujedinjenog kraljevstvaGDL – Sindikat strojovođa NjemačkeNLF – Sindikat strojovođa NorveškeSindikat strojevodij SlovenijeSindikat Mašinovođa - Strojovođa u FBiHNezavisni sindikat mašinovođa SrbijeMozdonyvezetök SzakszervezeteSindikat prometnika vlakova hrvatskeSindikat željezničara hrvatskeSindikat infrastrukture HŽŽeljeznice_netVLAKOVI.com
Ovo jloko.pnge web stranica Sindikata strojovođa Hrvatske – ali Sindikat strojovođa Hrvatske ste Vi. I zato mi želimo da ovo bude stranica koja radi za Vas i na koju možete biti ponosni. Stoga, molimo Vas, ako imate prijedlog za njeno unapređenje i poboljšanje, nemojte ga zadržati za sebe – podijelite ga s nama! Mi se uistinu zahvaljujemo na Vašim dobrim namjerama i konstruktivnim kritikama koje će te nam poslati na info(at)ssh.hr a kako bi ova stranica bila još bolja.
Sindikat strojovođa Hrvatske ne prikuplja niti obrađuje nikakve osobne podatke putem web stranice ili kolačića (cookie), a isti se mogu naći u vašem računalu zbog tehničkih razloga. Detaljnije na stranici: uvjeti korištenja