Veliki pozdrav svojim bivsim kolegama diljem cijele Hrvatske po raznim vucama. Poseban pozdrav saljem u VV Rijeka

Sa stovanjem!
Pozdrav!ikir wrote:pozdrav kolegi u norveškoj
zanima me kakav je ustroj njihovih željeznica,da li kod njih postoji vuča vlakova kao zasebna firma,kolika je satnica strojovođe i da li su strojovođe rangirani prema stažu,jel kod njih postoji strojovođa manevre ili su i oni univerzalni kao i mi,imaju li oni benificiran radni staž i podliježu li liječničkom pregledu svake godine kao u hr
pozdrav
Pozdav Lenk!Andre Lenk wrote:kakvo je školovanje, kakve ispite polažu i što ako ne polože?
kakva su prava po ugovoru o radu, koliko dana godišnjeg imaju,
koliko serija lokomotiva smiju/znaju voziti, koliko traje radno vrijeme
koja je najduža relacija i koje su brzine na njoj, imate li spavanje u obrtnom kolodvoru u nekom hotelu
ili se radno vrijeme koncipira odlazak + povratak u toku jedne smjene,
ima te li putovanja po vlak kao putnici u vlaku (putovanje u režiji po prijem nekog vlaka u neki kolodvor)
i kako je ono plaćeno, još par pitanja kasnije, dok se snađeš u ovoma...
pozdrav...
Pozdrav!hapak wrote:Dali su svi strojovođe pod jednim sindikatom ili ima više vrsta sindikata vezanih za zanimanje strojovođa?
Pozdrav mojoj Slavoniji!dražen wrote:Pozdrav kolegi Dominiku iz ravne slavonije.
vidim da si pisao da vi tu i kvačite lokomotive pa me zanima da li dobivate za to i zaštitna sredstva i odjeću i da li vam je to dodatno plaćeno.
Nema na cemu, a vama od srca zelim cim brzi oporavak!dražen wrote:zahvaljujem na brzom odgovoru,mi smo po pitanju to ga svega još u devetnaestom stoljeću.
Mislim da bi mogli neke naše strojovođe (a i druga zanimanja) poslati malo u Skandinaviju, tamo se očito više radi a manje filozofira..Dominik wrote: Od zastitnih sredstava jedino se koristi reflektirajuci prsluk...Rukavice si kupimo sami po izboru.... Posebna zastitna odjeca nije potrebna. Sve je u opisu radnoga mjesta .... Skretnicar kao zanimanje ne postoji. Tada se koristi jedan od strojovodja kao skretnicar te rukuje kljucevima i skretnicama pri krizanju vlakova.
Sa stovanjem!