Molio bih te Lenk da malo razmislis i procitas sta sam napisao i da ne shvačas sve osobno.
Namil je napisao da treba pitati Reljanovića, a ja sam samo Namilu odgovorio iz svoga iskustva da će dobiti odgovor tako je rekao Zagreb.
Pod time nisam niti tebe niti bilo koga okrivio , optužio , prozvao niti bilo šta mislio, samo rekao šta će dobiti za odgovor.
Kemijski vlak
Re: Kemijski vlak
Pamćenje je vještina, a zaboravljanje je umjetnost.
Prvo bi Lenk kao dispečer (ili neki od njegovih kolega) trebao reagirati,pošto on mora znati koliko , kad ,zašto i gdje se šalju ljudi i dali su u potpunosti ispoštovani propisi...
I time ispraviti grešku "nesposobnog lokalnog šefa" ili "fikusa od dispečera" tj. nadzornika lokomotiva (u pojedinim vučama)...

I time ispraviti grešku "nesposobnog lokalnog šefa" ili "fikusa od dispečera" tj. nadzornika lokomotiva (u pojedinim vučama)...

Andre Lenk wrote:šved, makoza, nagibni, ellok za šamac ili volinju, sve je to dvoposjed ako nema RD veze odnosno ako nije ugrađen RDuređaj...
međutim, koliko vidim, i za Gunju i Županju, Dalj, Cernu strojovođa vozi sam.
i varaždinci svoje makoze voze sami,
osječani voze svoj nagibni sami, i svoje makoze također, šved za zadar ide sam, u puli identična situacija
ali samo dok u vlaku imaju konduktera odnosno vlakovođu, ispravite me ako griješim....
u svim ostalim slučajevima (čitaj kod strojnih vožnji) nitko ne traži da idete sami (rijetki su slučajevi kada te baš ja užicam zbog toga i toga što ti i obrazložim)
i tako i S.Broda uvijek šaljem dvojicu u Vinkovce sa manevrom
Iz Vinkovaca uvijek šaljem dvojicu u Novsku sa švedom, a zašto? jer je šved jednoposjed ili dvoposjed?
drugi par rukava je što šef iz VC pošalje strojovođu sa švedom na tokarenje a on ide sam jer je tako šef rekao???
i onda ti Ivice napišeš da to "dolazi iz Zagreba". Ja iz Zagreba vidim da to dolazi sa istoka. Pozdarvi si lijepo šefa, a i kolege koji prihvate takav posao...
varaždinci voze makoze i manevre sami na relaciji vž-čk-vž,niti na jednoj drugoj trasi,ako se ide strojni,ili je gore strojovođa i kondus ili 2 strojovođe,znači kolega ivica,ako se na toj trasi može prometovat sa manevrom sam,nevidim problem,ako ne,sve jasno tko sve treba bit gore
Niti na jednoj trasi, niti po jednoj tras ne vozi manevra sama kod nas.
Pamćenje je vještina, a zaboravljanje je umjetnost.
Ni kod nas, čim izlazi na otvorenu prugu ide u dvoposjedu, SV+1, ne s manevristima ni vlakovođom, nego STROJOVOĐA I POMOĆNIK!
------------------------------------------------
Kristina died. Long live Isolda!
-
- Član SSH
kolega,, ja mislim da vi debelo kršite propise !!sveti wrote: varaždinci voze makoze i manevre sami na relaciji vž-čk-vž,niti na jednoj drugoj trasi,ako se ide strojni,ili je gore strojovođa i kondus ili 2 strojovođe,znači kolega ivica,ako se na toj trasi može prometovat sa manevrom sam,nevidim problem,ako ne,sve jasno tko sve treba bit gore
Ako sam razumio napisano...vozite manevru na otvorenoj pruzi u jednoposjedu ???
Ako ne treba jesti u dva ujutro...čemu onda svijetlo u hladnjaku ???
-
- Član SSH
Ima jedna izreka koja kaže :410 exp wrote:sveti wrote: varaždinci voze makoze i manevre sami na relaciji vž-čk-vž,niti na jednoj drugoj trasi,ako se ide strojni,ili je gore strojovođa i kondus ili 2 strojovođe,znači kolega ivica,ako se na toj trasi može prometovat sa manevrom sam,nevidim problem,ako ne,sve jasno tko sve treba bit gore
" Prije stavljanja jezika u pogon (ovom slučaju tipkovnice i prstiju) uključiti mozak "

-
- Član SSH
Da čujem.....što nije jasno...jel može manevra na otvorenu prugu sa "SV bez" ??
Ako ne treba jesti u dva ujutro...čemu onda svijetlo u hladnjaku ???
I danas sam išao u Kosovo u sastavu SV+1 (moja malenkost kao prvi, strojovođa manevre kao pomoćnik), a to što smo uz put primili na lok i vlakovođu, to je bila naša dobra volja, iako ne u duhu propisa, nego tek da ne vučemo i sabirni radi jednog vagona...
------------------------------------------------