Lokomotive Zeleznice Srbije !!!!
Re: Lokomotive Zeleznice Srbije !!!!
Jer ovo je mojih pet minuta a pred tobom stoji zivot cijeli ...
661-157, na vozu 490 ulazi u stanicu Nis ...
a zatim odlazi u depo Crveni krst na namirenje i servis ...
a zatim odlazi u depo Crveni krst na namirenje i servis ...
Pozdrav kolegi Stajsu iz Varaždina! Možete nam malo opisati kako je kod vas u vuči, kolike su plače, koliko se radi i kakva su očekivanja od najavljenog udruživana triju željeznica? Pošto ste bili u posjeti našim vučama, sigurno možete usporediti stanje kod nas i kod vas. Lijepi Vam pozdrav!
Poznata mi je ova "stanica Niš",tu sam "izgubio" lijepih 12 mjeseci života 88/89 u kasarni "Stevan Sinđelić"...he-he...Ne ponovilo se...
Pozdrav kolegama sa "točka"...
Pozdrav kolegama sa "točka"...
Pozdrav svim kolegama u Varazdinu iz Nisa !!! Vuce vozova Nis je ,verovali ili ne , po broju masinovodja najveca u Srbiji . Vucna relacija koju pokrivamo je do Sida prema severu , Tabanovci ( granica Makedonije ) na jugu ,Dimitrovgrad ( granica sa Bugarskom ) i Merdare ( granica sa Kosovom ) . Trenutni problem u vuci je nedostatak garnitura za putnicke vozove ( kako bi nam legle vase makose ) ,kao i nedostatak lokomotiva serije 661 za vucu prema Bugarskoj ,jer veliki broj vozova upravo tranzitira ka toj destinaciji . Masinovodja moze da zaradi zajedno sa kilometrom najvise oko 550 eura ako ubode nesto prekovremenog ili drzavnog praznika . Kod nas je na snazi 39 casovna radna nedelja , pa mesecni fond sati zavisi od broja dana u mesecu . Nadam se da cete nisku vucu blize upoznati krajem ovog ili pocetkom sledeceg meseca , kada kolege iz Hrvatske budu u dvodnevnoj poseti Nisu!!! Ocekivanja u ovo novoosnovano preduzece je veliko, ali i u ulaganja u njega moraju biti velika . Kod nas se mora izvrsiti kapitalan remont na nekim deonicama ,nabavka rezervnih delova za lokomotive i infrastrukturu , maksimalno skratiti zadrzavanja vozova u granicnim stanicama . Zasto na primer kolege iz Broda ili Vinkovaca ne bi dolazile do Nisa ili Lapova i obratno ? Sto se tice stanja,kazaljka maksimalno preteze na vasu stranu , jer iza vas stoji jedan mocan sindikat za razliku od nas , koji smo podeljeni na nekoliko sindikata , pa poslovodstvo moze da igra simultanku sa nama kako god hoce .frenki wrote:Pozdrav kolegi Stajsu iz Varaždina! Možete nam malo opisati kako je kod vas u vuči, kolike su plače, koliko se radi i kakva su očekivanja od najavljenog udruživana triju željeznica? Pošto ste bili u posjeti našim vučama, sigurno možete usporediti stanje kod nas i kod vas. Lijepi Vam pozdrav!
Toliko za sada ,nadam se da ce kolege iz Varazdina biti deo ekipe koja ce posetiti Nis !!!!!!!!!!!!!
Zahvaljujem kolegi Stajsu na informacijama i zaista bi mi bilo drago biti dio ekipe koja će posjetiti vašu vuću. Što se naših "makosa" tiće, nemojte previše žaliti što ih nemate. Pozdrav!
2 i 3.10 ove godine ,ugosticemo svoje kolege iz Hrvatske i radujemo se sto cemo imati priliku da im uzvratimo gostoprimstvo !! Javi se Daliboru Petrovicu a ja cu se cuti sa njim ovih dana i reci mu da budes deo ekipe koja ce posetiti VV Nis !!!frenki wrote:Zahvaljujem kolegi Stajsu na informacijama i zaista bi mi bilo drago biti dio ekipe koja će posjetiti vašu vuću. Što se naših "makosa" tiće, nemojte previše žaliti što ih nemate. Pozdrav!
p.s.
Posalji mi na PP tvoje ime i prezime !!!!!!