billi3 wrote:
Ja volim doči u Murter. I žao mi je kada čujem da je netko nezadovoljan bio a i ja sam ušao u tu skupinu.Da rasprava nije krenula u ovom smjeru ja bi mu odgovorio kad su susreti da i barmen mora biti pijan kao gosti,mislim na post čini mi se od Makija. Dok ste Vi povjerenici i imate volje i snage da se borite znam da će to ostati oaza najjačeg sindikata u RH.A nisam imao namjeru vrjeđati nitkog pa ni gospodina Dalibora a ni omalovažavati.Više sam potrošio sada vremena u ispričavanju jer mi je teško palo što se gospodin Dalibor našao prozvanim i uvrjeđenim. Osobno se nadam da će vlasnici sve nedostatke za nadolazeču sezonu popraviti.
No dobro, sad... Možda sam i malo više zakipio nego li je trebalo, ali - billi3 - ako ćemo iskreno, ovo nije prvi put da se moja obitelj "nateže" po internetu (ovom i drugim forumima itd.) i na to imam nulti prag tolerancije. Naime, ne mislim da bi itko od nas, slagao se ili potpuno ne slagao s nekim, trebao zbog toga potezati nečiju obitelj, i još k tome s nekim neprovjerenim informacijama koje ne odgovaraju istini.
Ali, sad kad smo to - koliko toliko - izgladili, nek' i ja napišem riječ dvije o svojim impresijama. Nisam se, kako rekoh, imao namjeru uključivati u ovu diskusiju (samo mi je frenki bio jako smiješan sa Costa Concordiom)...
Ljetujem zadnje tri godine na Murteru u Odmaralištu i - razumje se - i ja imam određenih zapažanja, da ne kažem primjedbi, koje bi - kada bi se (isključivo) mene pitalo bile drugačije. No, kako je to NAŠE, dakle samo dijelom i moje, moram biti svjestan da ne možće sve biti onako kako bi meni odgovaralo. Pa tako, recimo, kuhinja... Osobno mi je najviše odgovarala hrana od prije tri godine kad je bio onaj kuhar iz Gračaca - lik je kuhao baš onako kako ja volim - jaču hranu, onako, što bi rekli, šarf. Ove zadnje dvije godine je tipični hotelski način kuhinje s ne tako jakom hranom koja bi mene neizmjerno veselila, ali - vidi vraga - moja žena je, na primjer, zadovoljnija s takvom hranom. Isto tako, neki drugi ljudi su bili zadovoljniji s takvom hranom, a neki pak s onakvom kakvu i ja preferiram... naprosto smo različiti... Ono što je, pak, neosporna činjenica, da je osoblje u kuhinju sve te tri godine bilo uslužno i da ja fakat nisam imao nekih značajnijih primjedbi. Prošlo ljeto, jedan dan, meni mi nikako nije išao "pod kapu", ali - pobogu - što je tu je, bilo je ljudi koji su baš taj dan uživali... Naprosto je jako teško, možda čak i neizvodivo, složiti meni tako da svima odgovora.
Osobno nisam zapazio da se hrana podgrijava i servira ista u nekoliko obroka, ali i da jesam, ne bih vjerojatno to doživio tragično, jer to i doma radim...
Što se tiče šanka, buke, šankera... Naravno da i tu neke stvari, po meni, nisu baš najbolje posložene. Ali - budimo iskreni - bismo li ih mi sami mogli bolje? Puno puta sam mislio da nešto mogu bolje, ali kad sam došao u situaciju da to učinim, zaključio sam da to baš i nije uvijek tako jednostavno...
I ima tu još jedna bitna stvar. Trud ljudi koji tamo rade i onih koji im priprenmaju teren da bi mogli raditi. Osobno nisam nikad bio angažiran u radu Odmarališta osim nekih 4 godine dok sam bio povjerenik u Bjelovaru pa silom funkcije sam morao biti uključen. Sada, zadnjih 5 godina, ne može nitko naći primjer da sam se petljao u organizaciju rada, a evo - Siniša Išek može reći ako lažem - nijednom se nisam pojavio na Upravnom odboru da bih nešto sugerirao. Dakle, trud onih koji pripremaju (povjerenici) i žar kojim oni to rade, daleko je večći od zamjerki koje bi se mogle uputiti. Nadalje, sad već bivši direktor Rebrović, bio je svih ovih godina izuzetno kulturan i susretljiv prema svima, iako su neki prema njemu bili i bezobrazni, počesto i bez razloga, a ponekad i zbog nekog propusta nekoga od radnika na koji Nikola nije mogao uticati...
Kuharica... huh... kako rekoh, nije da baš kuha moja omiljena jela, ali ne može se ženi prigovoriti na ljubaznosti i susretljivosti. Nisam niti jednom ništa posebno u kuhinji tražio niti dobio, no s obzirom da ni doma ne jedem isjključivo oradu i brancine, juhu od janjetine, kavijar, za 150 kn dnevno nisam ni više očekivao. A kvaliteta kuhanja, nek me shvati tko kako hoće, nije loša (ne govorim o tome jesu li to moja omiljena jela, nego o njihovoj kvaliteti). Može mi netko skuhati musaku najbolju na svijetu, super kvalitetnu, ali meni ona nije fina - što ne znači da je loša, samo ja je ne volim... nadam se da me razumijete...
Šanker? Eh, da je naš Mirza samo šanker, mogli bi o tome. Ali - ruku na srce - on je jedini od nas koji 365 dana u godini brine o tom Murteru zato što je jedini tamo. I popravlja, i čisti, i pere, i krpa, i razvozi, i dovozi... I galami, ali - pobogu ljudi - tko od nas nekad nekoga ne uvrijedi? Nije u redu samo kroz to gledati čovjeka, pogotovu ne kad znamo da on, kao ni kuharica, ne odlučuju tko će im biti pomoćni radnici, ali od njih očekujemo da pruzmu svu opdgovoprnost...
Dakle, moja impresija (ocjenama od 1-5):
Upravni odbor - 4
Direktor (bivši) - 5
Kuharica - 4
Šanker - 4
Čistačice - 5
Ostali konobari - 3
Pomoćni radnici u kuhinji - 3
Kvaliteta hrane - 4
Ukus (moj, subjektivno) - 3
TOTAL - 4