Hž 7122(šveđani)
Re: Hž 7122(šveđani)
------------------------------------------------
Kristina died. Long live Isolda!
-
- Član SSH
Kad smo već kod šveda, imam jedno pitanje. Zašto švedi moraju u toku vožnje moraju imati upaljen reflektor u pola bjela dana?
Isključivo zbog toga što se majstorima ne da pomaknuti prekidač svjetala u krajnji lijevi položaj - onda gore samo klasična duga svjetla, bez reflektora. Slijedeći položaj s lijeva na desno je "isključeno", pa tek onda dolaze položaji s uključenim reflektorom, 3 položaja u kojima se pojačava intenzitet svjetla. Iskreno, i mene smeta ista stvar: dolaziš mu u susret, a njegov reflektor do jaja...
Bravo Bača! Vidi se da ti je Dragec bio mentor.
Naravno - najbolji kod najboljih! Zauzvrat evo jedne fotke da se vidi da smo u trendu: kako bi izgledala naša verzija vozila u filmu TRON:Legacy....

-
- Član SSH
Hvala kolega. Ja sam dobio informaciju da oni tako moraju voziti. I mene pati ista stvar. Ideš mu u susret a on ništa. Kolegijalnost na nivou. Možda su se majstorčine umislile da voze nagibni vlak.Kad može on mogu i ja.
-
- Član SSH
To u Varaždinu možeš još vidjeti jako rijetko, ali su sa reflektorima počeli zezati slovenci u Čakovcu, pa kad ga oni raspale a ti imaš ulaz iz Varaždina ideš ko ćorava kokoš u kolodvor.
A zašto bi na nagibnom bilo drugačije? Zar nema i on skoro isti sistem - donja pa reflektori? Nekad davno kad sam bio vježbenik moj majstor Stipa me je naučio da je gašenje reflektora stvar opće kulture, isto kao i paljenje svjetla u upravljačnici pri prolasku kroz službeno mjesto...
Slažem se! Baču za instruktora!
-
- Site Admin
paljenje svjetla u upravljačnici je nekad bilo propisano,
danas nije obavezno i čuvajte svoje oči....
danas nije obavezno i čuvajte svoje oči....
Etno kuća
Tipična kuća sa isključenom strujom,vodom i telefonom zbog neplaćenih računa.
-
Zar je zabranjeno!Ja se u pol bjela dana isto vozim sa upaljenim reflektorom jer smatram da sam uočljiviji za cestovna vozila pogotovo kad je sunčan dan!Trokut svijetla se bolje vide nego .vodoravna prigušena.v.v. bosanski brod wrote:Kad smo već kod šveda, imam jedno pitanje. Zašto švedi moraju u toku vožnje moraju imati upaljen reflektor u pola bjela dana?
-
- Član SSH
Nije zabranjeno kolega. Dapače upravu si kad kažeš da je vidljivije sa reflektorom, ali zar nije kolegijalno da kad ti dolazi vlak u susret da ugasiš reflektor bilo dan bilo noć.
-
- Site Admin
a što ako ti se volan izmakne pa pređeš na drugi kolosijek ? bolje neka gori reflektor....v.v. bosanski brod wrote:Nije zabranjeno kolega. Dapače upravu si kad kažeš da je vidljivije sa reflektorom, ali zar nije kolegijalno da kad ti dolazi vlak u susret da ugasiš reflektor bilo dan bilo noć.

Etno kuća
Pređeš voziti prugom, tamo ne moraš biti uočljiv za cestovna vozila...hajde razmisli malo - da je toliko nužno i neophodno da te cestovna vozila vide, imao bi na krovu 4x1500 W reflektora, i mogli bi te vidjeti bar iz Frankfurta...jsmrcek3 wrote:Zar je zabranjeno!Ja se u pol bjela dana isto vozim sa upaljenim reflektorom jer smatram da sam uočljiviji za cestovna vozila pogotovo kad je sunčan dan!Trokut svijetla se bolje vide nego .vodoravna prigušena.v.v. bosanski brod wrote:Kad smo već kod šveda, imam jedno pitanje. Zašto švedi moraju u toku vožnje moraju imati upaljen reflektor u pola bjela dana?